Contra indicatie

Contra-indicaties

Slider

Contra-indicaties voor deelname aan een Ayahuasca ceremonie

Een aantal medische en psychiatrische condities kunnen een contra-indicatie zijn voor deelname of er kan alleen onder bepaalde voorwaarden deelgenomen worden. Zulke omstandigheden moeten altijd gemeld worden. In overleg met onze adviserende arts wordt beslist of deelname mogelijk is.

Lichamelijk:
Ernstige nierziekten, instabiele diabetes mellitus, epilepsie, ernstige neurologische aandoeningen, hoge bloeddruk, hart- en vaatziekten, bijvoorbeeld angina pectoris, hersenbloedingen en CVA’s, een feitelijk of verwacht feochromocytoom (een gezwel van de bijnieren), bloeddyscrasie (afwijkende bloedcellen).

Geestelijk:
Heb je last van psychosen, schizofrenie of borderline, of komt dit voor in je familie dan is een sessie af te raden. Boek alleen een ayahuasca sessie als je mentaal en fysiek toe in staat bent.

Medicijngebruik:
Ayahuasca bevat een MAO-remmer en laat zich hierdoor niet combineren met bepaalde medicijnen. Voorbeelden hiervan zijn antidepressiva, bètablokkers en bloeddrukverlagers.

Zwangerschap en borstvoeding:
Gebruik geen Ayahuasca als je zwanger bent of borstvoeding geeft.

In al deze gevallen raden wij het gebruik van Ayahuasca ten zeerste af.

Vermeld lichamelijke en geestelijke aandoeningen, een zwangerschap, borstvoeding en medicijngebruik ALTIJD op je vragenlijst; neem contact met ons op als je twijfelt, dan bespreken we de mogelijkheden en de risico’s.