Wat een soulmate is en wat een zielsverwant

Wat een soulmate is en wat een zielsverwant

Er is veel te horen en te lezen over het vinden van je soulmate, of in het Nederlands zielsverwant. Veel mensen zijn op zoek naar hun soulmate. Jij ook?

Het begrip soulmate of zielsverwant komt oorspronkelijk uit spiritueel gedachtegoed. Soulmates zijn zielen met wie je in een andere dimensie, voor je op Aarde kwam, diep verbonden was.

Als soulmates elkaar ontmoeten voelen zij zich, of één van beiden, direct vertrouwd met de ander. Dit betekent niet perse dat het je ware liefde is! Vaak hebben beiden wel hetzelfde ‘emotionele pad’ gelopen. Dat wil zeggen dat ze overeenkomstige ervaringen hebben en die op eenzelfde manier beleefd hebben, vandaar de naam soulmate, zielsverwant. Ze helpen elkaar, meestal onbewust, in hun persoonlijke ontwikkeling en groei. Dat gebeurt niet altijd op een manier die je verwachtte of graag gewild hebt. Het kan soms schokkend en confronterend zijn.

Herkennen soulmates elkaar als zodanig?

Wat je niet kent, herken je ook niet. Tenminste niet bewust. Onbewust trekken we naar mensen toe en trekken we hen ook aan doordat er een overeenkomst is in emotionele ervaringen. DAT is wat je herkent terwijl er veel andere ervaringen en gedragingen van die persoon zijn die je niet kent en waar je mee om moet leren gaan.

Dus herken je elkaar direct als soulmates? Nee, meestal niet. Al kan je dat gevoel wel hebben en er toch naast zitten De één is hier sensitiever dan de ander. Het kan ook zijn dat de één de ander als zodanig herkent maar niet omgekeerd. Degene die in zo’n geval de herkenning niet heeft, moet nog een stuk in zijn persoonlijke groei doormaken om hiertoe in staat te zijn.

Ga hem of haar niet helpen om ze niet kwijt te raken, laat ze vrij zodat ze hun eigen weg met de benodigde ervaringen kunnen doormaken.

Hiermee heb ik, hoop ik, een tipje van de sluier opgelicht over wat een soulmate is en wat een zielsverwant is. Haal een soulmate en je ware liefde dus niet door elkaar. Tenzij je al je soulmates voor de tijd dat het duurt als ware liefde kunt zien. Er zijn enkelen onder ons die zo gelukkig zijn direct hun ware liefde en soulmate ineen te treffen, maar dit is vaker niet dan wel het geval.

One Response

  1. Wat een mooie uitleg over zielsmaten …… Ben er al meer tegen gekomen Vele nare ervaringen opgedaan…… Nu eindelijk alleen en voel me beter dan ooit

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *