Procestherapie en Lichaamswerk

PROCESTHERAPIE & LICHAAMSWERK

previous arrow
next arrow
Slider

Technieken om in diepere lagen van je zelf te komen en beter inzicht in jezelf te krijgen.

Procestherapie is een therapie waarbij het doel is de kern van een probleem aan te pakken. Meteen daar beginnen te werken waar het probleem, het pijnlichaam ontstaan is. Dit pijnlichaam heeft zich bijna altijd gevormd in tijden die wij ons niet meer kunnen herinneren, wat het geheugen kwijt is geraakt of waar geen bewustzijn op zit. En als je je ergens niet van bewust bent, dan weet je niet wat er gaande is.

Pijnlichaam
In een pijnlichaam dat in ons onderbewuste ligt, liggen onze meest traumatische ervaringen opgeslagen. Deze trauma’s kunnen zijn opgedaan tijdens de geboorte, in de vroege jeugd, tijdens (ernstige) ongelukken of operaties, ernstig schokkende gebeurtenissen, maar ook door verlies door scheiding, ziekte of sterfte bijvoorbeeld. Vanuit het pijnlichaam ontwikkelen zich gedragspatronen, overtuigingen, blokkades en misschien zelfs disfunctioneren van lichamelijke of geestelijke aard.

De werkwijze die wij gebruiken is afstemmen op elkaar en daarbij op ons hogere zelf en de hogere intelligentie van het universum. Hierdoor wordt ons bewustzijnsveld groter en zijn we in staat om ons alles te herinneren en alles te doorgronden. We werken met ons lijf, hart en ziel die onze instrumenten zijn om gevoelde sensaties of gewaarwordingen steeds duidelijker te krijgen totdat we het gehele plaatje rondom het probleem helder hebben. Pas daarna komt de ratio eraan te pas. Het voordeel hiervan is dat altijd dát pijnlichaam wordt aangepakt wat het hardste hulp nodig heeft. Ons hogere zelf weet namelijk precies wat wij nodig hebben en wat daarin prioriteit heeft. Het heeft de kwaliteit om te willen helen, te leren en te groeien. Je komt in contact met alles in jezelf zodat je ontdekt wat je nodig hebt, werkelijk wilt en moet doen. 

Met procestherapie sporen we het pijnlichaam op en dringen we door tot het moment van het ontstaan ervan. We pakken het dus aan in de kern. Van hieruit gaan we het probleem opnieuw ervaren maar nu vanuit een observerend bewustzijn, zodat we ontdekken hoe en waarom het probleem is ontstaan en wat het met ons heeft gedaan. En: waarom we er vandaag de dag nog steeds mee worstelen. Op deze manier krijg je werkelijk inzicht in het geheel van het probleem en kan het verwerkt worden, waardoor het pijnlichaam oplost en we ons ontdoen van de blokkades en negatieve levensmechanismen die we daarbij ontwikkeld hebben. De weg wordt weer vrijgemaakt voor jouw levensenergie die weer volop (en doelgericht) kan stromen en creëren.


Procestherapie kan helpen bij oa:

Burn-out, stress en overspanningsklachten

Langdurige rouw, eenzaamheid en verlies

Angsten en fobieën

Verdriet

Verslavingen

Hechtingsproblemen en relatieproblemen

Eetproblemen

Gedragsproblemen

Traumaverwerking en Posttraumatisch Stress Stoornis (PTSS)

Zelf-ondermijnend gedrag

Besluiteloosheid, gebrek aan daadkrachtKlachten, vooral hoofdpijn

Fibromyalgie

Psychische begeleiding bij langdurige ziekte

Depressiviteit

Gebrek aan zelfvetrouwen

Gebrek aan zelfbewustzijn


Welke therapeutische technieken worden bij procestherapie gebruikt?
Soul Retrieval is het herstellen van de verbinding met het Hoger Zelf. Soul loss ontstaat meestal in traumatische of schokkende ervaringen, waarbij een stuk van ons energetisch lichaam verliezen. Hierdoor kunnen we het gevoel ontwikkelen dat we niet in balans of compleet zijn en bepaalde kwaliteiten missen. Dit werkt door op ons zelfbeeld dat negatiever wordt waardoor we energie verliezen. Met Soul Retrieval kan het energetisch lichaam weer geheeld worden en de daaraan verbonden klachten die zowel geestelijk als lichamelijk kunnen zijn.

Zennen is een snelle manier om de cliënt in trance te brengen, zodat hij/zij in zijn/haar hoger bewustzijn komt. Tijdens de sessie zit de therapeut oog in oog met de cliënt. In deze positie gaan we therapeutische interventies plegen en zorgen ervoor dat de cliënt de verbinding met de therapeut niet loslaat. Hierdoor verwerkt de cliënt op een heel snelle manier nare of schokkende ervaringen. Deze techniek geeft hetzelfde resultaat als EMDR, maar is meditatiever.

Leela-kaarten zijn visualisaties in kaartvorm. De cliënt trekt een kaart en de therapeut leest de kaart voor. Het is een ingang voor een therapeutische sessie. Er zijn meerdere manieren om met deze kaarten om te gaan.

Focusing is een manier om jezelf op lichamelijk niveau te beluisteren. Je lichaam heeft een eigen geheugen en intellect. Het herinnert zich veel meer dan je hoofdelijke geheugen en het weet hoe het moet functioneren- denk maar aan een wondje dat vanzelf geneest. Door naar je ‘voeg woordelijke’ pure gewaarwordingen te luisteren open je een deur naar je onderbewuste maar ook naar je hoger zelf.