De pijnappelklier: De zetel van je ziel

De pijnappelklier: De zetel van je ziel

Zo belangrijk is je pijnappelklier:
Via je pijnappelklier krijg je informatie over je verleden, wie je bent als ziel, je toekomst, je evolutie en de totale geschiedenis van het universum.

Velen geloven dat helderziend zijn een gave is. Echter, het is feitelijk de aanwezigheid van een actieve pijnappelklier.

De pijnappelklier is het centrum in je lichaam waar de zonnestralen binnenkomen en bevindt zich centraal in je hersenen. Het heeft de vorm van een oog, heeft ook gelijk daaraan een netvlies en is op dezelfde manier gevuld met vloeistof. Het wordt daarom ook wel je derde oog genoemd, maar ook sterrenpoort. Van daaruit wordt licht in al haar vormen gedistribueerd naar de verschillende delen van je lijf. Wij zijn daarom lichtwezens. De pijnappelklier is ook de ontvanger van de kroonenergie welke een onvoorstelbare hoeveelheid informatie bevat over je verleden, wie je bent als ziel, je toekomst, je evolutie en de totale geschiedenis van het universum.

Pijnappelklier: zo activeer je je derde oog

Eerst maar eens de biologische kant van de pijnappelklier die zijn bijzondere naam dankt aan zijn vorm. Die is namelijk gelijk aan die van een pijnappel. Het hormoonproducerende kliertje bevindt zich midden in je hersenen en is qua grootte vergelijkbaar met een doperwt. Dat de pijnappelklier klein is, betekent niet dat dit regelorgaantje niet belangrijk is. Onder invloed van licht – dat de pijnappelklier via een impulsstroom vanuit je ogen bereikt – zet de klier de neurotransmitter serotonine om in het hormoon melatonine. Daarbij geldt: hoe minder licht, hoe meer melatonine er wordt aangemaakt. En melatonine is wonderspul. Het is essentieel voor het functioneren van je biologische klok en maakt dat je lichaam ‘op tijd’ loopt met het ritme van dag en nacht. Het zorgt er bovendien voor dat we ontspannen in een diepe slaap vallen. Daarnaast stuurt melatonine het herstel en de opbouw van het lichaam aan. Beter worden als je ziek bent, spieren bouwen en nog talloze andere herstelfuncties vinden in je slaap plaats, dánkzij melatonine. Om er voor te zorgen dat je pijnappelklier optimaal functioneert doe je er goed aan stress, grote temperatuurverschillen en grote hoogten te vermijden. Bij het ouder worden bestaat de kans dat je pijnappelklier gaat verkalken. Oudere mensen bij wie dat het geval is, maken wat minder melatonine aan.

Spirituele bekentenis

Tot zover de biologische kant. Want de pijnappelklier heeft ook een diep spirituele betekenis (die stiekem misschien nog wel veel interessanter is). Door oude volkeren werd de pijnappelklier het derde oog genoemd. Ze zagen de klier als de poort tussen de fysieke en spirituele wereld. Binnen veel culturen en religies staat het derde oog dan ook voor het hoogste bewustzijn dat wij mensen kunnen bereiken. Het derde oog is een energetisch oog waarmee je dingen kunt ‘zien’ die je met je fysieke zintuigen niet kunt waarnemen. Soms voel je dat een situatie niet pluis is of dat er gevaar dreigt. Zonder dat er iets te zien, horen ruiken is. Je derde oog staat dan open en geeft je een waarschuwing waar je maar beter naar kunt luisteren. Vanaf je zevende levensjaar verschrompelt de pijnappelklier, maar gelukkig zijn er manieren om de klier op volwassen leeftijd weer te activeren. Is je derde oog eenmaal open, dan wordt je intuïtie sterker en worden je dromen levendiger. Je voelt emoties van anderen mensen beter aan en zult merken dat je creativiteit toeneemt.

Visualisatie oefening om je derde oog te openen

Er bestaan verschillende technieken om je derde oog te openen. Deze visualisatie oefening is er één van:

Ga in een ontspannen houding zitten of liggen, zorg er voor dat je de komende 10 – 15 minuten niet gestoord kan worden
Ontspan je lichaam
Zodra je bent ontspannen, concentreer je je op je ademhaling. Visualiseer dat je met elke ademhaling lichter en lichter wordt
Breng nu je aandacht naar de plaats tussen de ogen op je voorhoofd
Visualiseer dat je hoofd is omringd door een gloeiend indigo of violet licht
Visualiseer je pijnappelklier als een gloeiende plaats in het centrum van je hoofd
Denk aan een sterke lichtstraal die vanuit pijnappelklier stroomt. Het licht wordt sterker en sterker, totdat je het kan voelen tintelen op je voorhoofd
Het kan zijn dat je voorhoofd warm aan gaat voelen, vooral de plaats waar het derde oog zich bevindt
Wanneer het gebied rond de pijnappelklier of het derde oog te warm wordt, stop dan met de oefening. Adem essentiële lavendel,- of pepermuntolie in en plaats een koud doekje op je voorhoofd
Wanneer je klaar bent om de derde oog meditatie te beëindigen kan je langzaam de vingers en tenen bewegen
Open daarna je ogen en neem enkele diepe ademhalingen
Het belang van voeding

Is een visualisatie oefening niks voor jou, maar spreekt het idee van een geopend derde oog je wel aan? Let dan op wat je eet en drinkt. Er schijnt namelijk een verband te zijn tussen het functioneren van je pijnappelklier en je voeding. Vermijd alcohol, witte bloem, geraffineerde suikers, koolzuurhoudende drankjes en kunstmatige zoetstoffen. Ook melkproducten schijnen een vertroebelend laagje over je derde oog te leggen. Komkommer, aardbeien, avocado, broccoli en spinazie zouden juist een gunstig effect hebben op de werking van je pijnappelklier.

Als jouw pijnappelklier in balans is dan is helderheid van geest voor jou een normale staat. Met een kalm stel hersens, klaar voor actie geeft je een krachtige aanwezigheid in deze wereld. Je hebt geen hulpmiddelen nodig om scherp en helder te blijven, in plaats daarvan kun je gemakkelijk intappen op de ongelimiteerde bronnen van jouw intelligentie. Andere mensen zullen je respecteren voor je scherpe verstand en de mogelijkheden om dingen helder te zien. Je leven bestaat uit een serie van synchroniciteiten en je voelt de stroom van het leven op dagelijkse basis.

De taal van een niet goed gebalanceerde pijnappelklier.

Als je pijnappelklier uit balans is voel je een gebrek aan mentale helderheid, een goed geheugen of de mogelijkheid om met stress om te kunnen gaan. Je bent niet in staat om geconcentreerd te blijven of efficiënt te handelen en je bent niet in staat om je mentaal te ontspannen en daardoor de negatieve gedachtenpatronen die je leven vertroebelen te helen. Je voelt je verward en ziet vaak niet het groter geheel. Je wou dat je een soort helikopter-view kon krijgen om te zien wat er in je leven plaatsvindt.

Natuurlijke hersenkracht.

Het activeren van je pijnappelklier helpt je om de hersenkracht terug te brengen naar dat waar je door je geboorte recht op hebt. Het geeft je helderheid en mentale kracht en de mogelijkheid om te kunnen zien welke keuzes je gelukkig zullen maken en welke niet. Je intuïtie is direct gerelateerd aan de pijnappelklier in het centrum van je hersenen (midden tussen je wenkbrauwen, iets omhoog en dan recht naarbinnen).

Net zoals met de rest van je lichaam zal wat je eet de gezondheid van deze klier beïnvloeden. Bepaalde soorten voedsel verbeteren de gezondheid van deze klier terwijl ander voedsel dit verslechtert. Gebakken voedsel, koffie, witmeel produkten en fluoride zijn enkele van de stoffen die de pijnappelklier zullen verkalken en deactiveren. Een verkalkte pijnappelklier zal je doen vergeten dat je werkelijk een perfect, mooi, intelligent en liefdevol wezen bent.

De psychische gave.

Velen geloven dat het helderziend zijn een gave is. Echter, het is ‘niets meer’ dan een actieve pijnappelklier. Iedereen die die van hem of haarzijn of haar ontkalkt heeft en opnieuw activeert zal deze psychische gave “terugkrijgen”. Het is zo eenvoudig als het spannen van een spier. Het veranderen van je dieet en het staren naar de zon zal helpen om te kunnen tappen uit de onvoorstelbare kracht van deze klier en je natuurlijke psychische gaven herstellen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *