Een oude ziel bekijkt de wereld met zijn eigen ogen...

Een oude ziel bekijkt de wereld met zijn eigen ogen...

Een oude ziel, is een ziel die al vele levens hier op Aarde heeft geleid, vol wijsheid en ervaring. Een oude ziel bekijkt de wereld met zijn eigen ogen, heeft de wijsheid van nature van binnen zitten en op jonge leeftijd, zijn ze vaak wijzer dan ze zouden kunnen zijn door dat wat ze op school leren. Een oude ziel heeft dan vaak ook moeite om zich aan te passen aan sociale ‘standaards’ en moderne gewoontes.

Wij beschrijven 5 dingen die vooral oude zielen ervaren:

1. Natuur versus modern
Oude zielen zijn liever omgeven met natuur dan dat ze leven in de moderne maatschappij en opgelegde gewoonten. De natuur bied de oude ziel veel meer inzicht en je voelt je in contact met elk wezen, planten en dieren om je heen. De eenzaamheid van het bos, het golven van de oceaan, of gewoon tijd doorbrengen in de natuur brengt je veel meer comfort dan de overdrukke stad. De drukte van mensen, het geluid van verkeer, of iets wat overbodig lijkt te knallen als je door de straat loopt. Nee, de natuur is waar je je thuis voelt en dat neemt niemand je af.

2. Het begrijpen van de wereld
Je weet diep van binnen dat je een klein stukje van iets veel groters . Je beseft dat er veel meer aan de hand is in de wereld / heelal en dat alles wat je doet nauwelijks van belang is in de perspectief van tijd. Omdat je weet dat dit een tijdelijk leven is probeer je je best te doen voor je geliefden, vrienden en de verscheidenheid van anderen op deze planeet, gelukkig te maken. Ongeacht hoe klein, het maakt je blij dat je weet dat je deel uitmaakt van iets groters dan jezelf.

3. Je bent graag alleen
Het hebben van tijd voor je jezelf en je eigen ruimte is een zeer belangrijk onderdeel van je persoon. Dit geeft je de tijd om te recupereren, je neemt de dag door, je ontdekt dingen die je niet wist over jezelf en je moet alle drukte en geluiden van de dag even van je afzetten. Oude zielen hebben tijd nodig om zichzelf en anderen te reflecteren of om tot nieuwe inzichten te komen die ze nog niet eerder hebben gehad.

4. Je hebt moeite met leeftijdsgenoten
Omdat je een oude ziel hebt betekent het dat je meer begrip van de wereld hebt dan de mensen om je heen, zoals collega’s of studiegenoten. Ze zijn dan wel even oud als jou, maar ze missen soms net die volwassenheid die nodig zijn om dingen echt op een hoger en kritischer niveau te begrijpen.

Je vindt het lastig om dingen uit te leggen die voor dovemansoren bestemd lijken te zijn, of ze willen het gewoon niet begrijpen of ze begrijpen het echt niet. Dit haalt je echter niet naar beneden want je maakt je er niet druk over. Ondanks dat je moeilijk kan opschieten met je leeftijdsgenoten is er altijd wel iemand die jou begrijpt voor wie je echt bent en wel op hetzelfde niveau zit.

5. Je hebt nooit genoeg kennis
Je bent voortdurend bereid om nieuwe en verbazingwekkende dingen te leren uit de wereld waarin je leeft. Niets is te groot of te klein voor je. Alles heeft een prijs en je bent bereid om te leren wat er nodig is om grote hoogten te ontmoeten in je reis als een menselijk wezen. Je kunt nooit genoeg kennis van anderen krijgen, elke vorm van mysterie intrigeert jou. Je wilt de eindeloze details over hoe dingen werken. Blijven hangen is niet jou ding, de kracht van intelligentie is genoeg om jou elke keer vooruit te helpen.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *