Jij creëert jouw eigen leven

Jij creëert jouw eigen leven

Jij creëert jouw eigen leven

Je kunt niet bepalen hoe iemand anders anderen behandeld of omgaan met situaties.

Iedereen is en denkt anders, heeft zijn eigen persoonlijkheid, persoonlijke stijl en eigen karaktereigenschappen. Dit zorgt ervoor dat iedereen de wereld om hem heen anders ziet, ervaart en op een andere manier communiceert.

Dat is hun verantwoordelijkheid hoe ze met dingen of mensen omgaan, niet de jouwe.

Sommige mensen weigeren gewoon om een ​​compromis te sluiten en goed met anderen om te gaan, dus wees je hiervan bewust en weet dat het niets met jou te maken heeft.

Hoe zij dingen aanpakken, reflecteert wie zij zijn, niet wie jij bent.

Jij bent alleen verantwoordelijk voor jou eigen leven

Veel mensen zijn zich hier namelijk helemaal niet, of slechts gedeeltelijk, bewust van en laten zich leven (en leiden) door hun gedachten, emoties, angsten en de gebeurtenissen om hen heen. Vervelend, want dan heb je de regie over je eigen leven niet zelf in handen. Vaak komt het er dan op neer dat je je leven lijdt (met een lange ij) in plaats van leidt. Bewustwording is dus eigenlijk jezelf kunnen observeren en, bewust, je leven regisseren en vorm geven. Zie bewustwording en coaching van persoonlijke ontwikkeling.

Iedereen bezit een aantal unieke kwaliteiten en talenten. Ook hier weet niet iedereen welke kwaliteiten en talenten hij of zij bezit. Jammer, want juist door bewust je eigen kwaliteiten en talenten te gebruiken, kun je heel bewust je doelen nastreven.

Bewust zijn van je eigen gedachten, gevoelens, stijl, kwaliteiten en talenten is één ding, er wat mee doen is iets anders.

Je levensdoel is het hoofddoel in je leven en belangrijker dan alle andere gestelde doelen. Wanneer je jouw levensdoel kunt verbinden met jouw unieke kwaliteiten, talenten en persoonlijk stijl dan gebeurt er iets wonderlijks:

Alles wat je doet om je dichter bij jouw levensdoel te brengen lijkt gemakkelijker dan wanneer je iets doet wat niet leidt naar jouw levensdoel. Zo sterk is de innerlijke kracht om jouw levensdoel te bereiken.

Wil je hier optimaal gebruik van maken dan zal je dit doelgericht moeten doen. Je kunt bijvoorbeeld jouw levensdoel ontdekken en een persoonlijk ontwikkelingsplan maken zodat je er bewust mee aan de slag gaat. Hierdoor geef je focus en richting aan je leven. Het levensdoel persoonlijk ontwikkelingsplan is één van de middelen om dit te doen.

Bewust leven is een attitude, een levenshouding. Het betekent eigen verantwoordelijkheid nemen, weten wie je bent, wat je kwaliteiten en talenten zijn en waar je naar toe wilt. Het is het besef dat je niet alleen op de wereld bent en dat je bewust de regie over je eigen leven in handen gaat nemen:

Je bent regisseur van je eigen leven i.p.v. het slachtoffer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *