Het simpele drankje dat je leven kan veranderen

Het simpele drankje dat je leven kan veranderen

Gouden melk is een eeuwenoud Ayurvedisch drankje om in de avond te drinken en bevat buitengewoon helende eigenschappen voor het lichaam. Het belangrijkste ingrediënt in dit recept is kurkuma. Kurkuma bevat namelijk curcumine. Dit is een polyphenol en wordt gezien als het primaire actieve bestanddeel van kurkuma.

Als je kurkuma op de juiste manier bereid, bevat het meer dan 150 potentiële therapeutische eigenschappen. Hieronder heb ik de belangrijkste eigenschappen voor je opgesomd:

1. Ontstekingsremmend
2. Krachtige antioxidant
3. Antiseptisch en pijnstillend
4. Verhoogt de immuniteit
5. Anti-kankerverwekkend
6. Helpt cholesterol op peil te houden
7. Bevordert de spijsvertering
8. Ontgift de lever
9. Reguleert de stofwisseling en houdt je gewicht onder controle
10. Werkt bij hoge bloeddruk
11. Het geheugen en de hersenfunctie verbetert
12. Helpt bij diverse huidaandoeningen
13. Helpt bij neurologische aandoeningen

Het toevoegen van zwarte peper aan kurkuma, zorgt ervoor dat de werkzame stoffen meer dan 1.000 keer beter worden opgenomen. Als je dus van de vele voordelen van kurkuma wil profiteren, zorg er dan voor dat je altijd zwarte peper toevoegt! Dit heeft te maken met het stofje ‘piperine’ in zwarte peper dat het zijn hete eigenschap geeft.

Allereerst maak je een pasta die je later eenvoudig kunt gebruiken om je gouden melk te maken.

Gouden pasta:

1 kop Biologische Kurkuma Poeder
2 kopjes water
3 theelepels gemalen zwarte peper
3 eetlepels extra virgin kokosolie
Doe alles (behalve de kokosolie) in een pannetje en verwarm het water, de kurkuma en de zwarte peper totdat het een dikke pasta vormt. Blijf voor ongeveer 7-10 minuten roeren op het laagste vuur, voeg wat extra water toe als het helemaal opdroogt. Deze 7 á 10 minuten zijn belangrijk zodat de zwarte peper de werkzame stoffen in kurkuma kan gaan verhogen.

Haal van het vuur en voeg de kokosolie, met behulp van een garde toe. Mix alles goed met elkaar voor enkele minuten. De gouden pasta is nu klaar. Doe deze in een glazen potje met deksel en zet in de koelkast. Deze kun je voor maximaal vier weken bewaren.

Nu het recept voor de gouden melk.

Gouden Melk:

1 flinke theelepel van de Gouden Pasta
2 kopjes melk (amandelmelk / rijstmelk) of nog beter (rauwe melk of kokosmelk)
1/8 theelepel vanille (optioneel)
Honing naar smaak (optioneel)
Snufje kaneel (optioneel)
Doe 2 kopjes melk met 1 theelepel gouden pasta in een pannetje en warm rustig op, niet laten koken! Een garde werkt handig om de pasta goed met de melk te vermengen. Als de gouden melk op ideale temperatuur is, haal je het pannetje van het vuur af.

Nu kun je optioneel wat honing, vanille en kaneel, amandelen, of toevoegen.

Als je een volgende keer een kop koffie wil pakken, probeer dan een keer dit geweldige recept. Wij drinken dit op regelmatige basis en het is super lekker en MEGA gezond. Op het Japanse eiland Okinawa wordt dit zeer veel gedronken en daar wordt men met gemak 100 jaar oud, dus gun jezelf dit!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *