Rapé

SHAMANIC RAPÉ

A powerful plant medicine

Rapé komt uit (zuid) Amerika, waar al vele duizenden jaren tabak wordt gezien als de meest geneeskrachtige plant, die multi-inzetbaar is voor de Healing van allerlei aandoeningen inwendig en uitwendig, bescherming tegen negatieve energieën en aarding. Het helpt bij het vrijgeven van emotionele, fysieke en spirituele ziekten en vermindert relativiteit, verwarring en angst. Energiekanalen gaan openstaan, waardoor je verbinding krijgt met je hogere zelf. Rapé ontkalkt en ontgift namelijk ook de pijnappelklier.

Het ritueel wordt uitgevoerd door de Rapé in de neusgaten te blazen met een pijp gemaakt van bamboe of bot. De intense klap richt zich onmiddellijk op de geest die zich opent en zich bevrijdt, zodat voorgenomen intenties hun werk kunnen doen. Bovendien helpt Rapé bij het loslaten van emotionele, fysieke en geestelijke ziekten en wordt negativiteit en verwarring verlicht. Hierdoor kan er een grondige basis voor je geest worden gelegd. Sjamanen gebruiken Rapé om opnieuw af te stemmen op hun energiekanalen, op hun hogere zelf en hun verbinding met de wereld en het heelal te intensiveren. Het is bekend dat Rapé energie verplaatst en emoties naar boven brengt.

Bovendien wordt door Rapé de weg vrijmaakt voor ontgiften van het lichaam. Het reinigt al het overtollig slijm, toxinen en bacteriën. Rapé ondersteunt bij het openen van je derde oog, wat zorgt voor een helder weten en een scherpere intuïtie.

Aan de pijnappelklier wordt een belangrijke rol toegekend bij spirituele functies, zoals bijvoorbeeld; intuïtie, (lucide) dromen, de verbinding met het universum en manifestaties. Het wordt daarom ook wel het derde oog of de zetel van de ziel genoemd.