Moxa-Meridiaan Therapie

MOXA-MERIDIAAN THERAPIE

Slider

Weldaad voor lichaam en geest. Moxa opent je derde oog, oftewel je zesde zintuig.

Een moxa behandeling wordt vaak in de Traditionele Chinese Geneeskunde (TCG) gebruikt. De warmte die vrij komt van de moxa zorgt voor een betere energiestroming in het lichaam en helpt uitstekend bij klachten zoals stijfheid, reuma, artrose, fibromyalgie, burn out.

Maar ook bij ME,  spijsverteringsklachten, slapeloosheid, impotentie, agressiviteit, menstruatieklachten, bedplassen, eczeem, ischias, rugpijn, spierkrampen, stijve nek en versleten nekwervels.
Bij gebrek aan energie, om deze weer aan te vullen en om gestagneerde energie weer op gang te krijgen.

Moxa is een natuurlijke behandelwijze om de balans van het lichaam te helpen herstellen. Het is een veilige manier om het lichaam de juiste signalen en prikkels te geven, waardoor het zelfherstellend vermogen van je lichaam wordt geactiveerd. Hierbij hoef je geen naalden te gebruiken zoals bij traditioneel acupunctuur.
 

In de Chinese en Japanse geneeskunst wordt vaak gebruikt gemaakt van moxa, een kruid dat verbrand wordt en waarvan de warmte op verschillende manieren in het lichaam(meridianen) gebracht wordt. Zo kunnen (acu) punten, (reflex) zones, energiebanen of nog grotere gebieden verwarmd en geactiveerd worden. In het aloude China is uit een veelvoud aan mogelijke planten, gekozen voor slechts één plant “Artemis Vulgaris” in het Nederlands “bijvoet”, waarvan moxa wordt gemaakt . Deze wordt verwerkt tot losse moxawol, maar ook wel verwerkt tot een sigaarvorm.

Het regelt binnen het lichaam ook de absorptie, geleiding, balans, metabolisme en immuunsysteem. 

Moxa wordt altijd tijdens een Ayahuasca ceremonie gratis door ons gegeven.