Core Energetica Therapie

CORE ENERGETICA THERAPIE

Hoe je diepste, donkerste "kernwond" te ontdekken

Deze therapie is een diepgaand en effectief genezingsproces voor mensen die een breed scala aan traumatische ervaringen hebben meegemaakt. Core Wound Therapie gaat over ervaringen die in de kindertijd een diepe indruk hebben achtergelaten. Dat kan sterke emoties met zich meebrengen zoals: Woede, verlatingsangst, onrecht. Emoties die als kind ondragelijk waren, maar in herbeleving wel hanteerbaar zijn.

Overtuigingen als “ik mag er niet zijn”, “ik ben niet goed genoeg”, “ik moet alles altijd alleen doen”, zijn dan een interpretatie om te overleven. Maar is voor nu echter vaak een behoorlijke belemmering.

Core Energetica werkt in op het fysieke, het emotionele, het mentale, de wil (of intentie) en de spiritualiteit. Deze verschillende lagen zijn in de benadering van Core-energetica onlosmakelijk met elkaar verbonden.

De ‘Core’ in Core-Energetica betekent kern, ziel of hart en heeft als fundamenteel uitgangspunt dat ieder mens in de kern goed is en dat er in het hart liefde zetelt. De essentie van het leven bestaat uit liefde en plezier. De reden waarom de meesten van ons dit niet zo ervaren, ligt in het feit dat wij gescheiden zijn van onze kern; onze eigen essentie. De therapie is erop gericht om hierin een transformatie op gang te brengen.

Met deze therapievorm wordt gewerkt met fysieke aanraking, ademtechnieken, lichamelijke beweging en oefeningen die als doel hebben je in contact te brengen met je gevoelens, emoties, gedachten en overtuigingen. De core-energeticatherapeut werkt met technieken die een cyclus van laden en ontladen teweeg kunnen brengen. Hierdoor kunnen energieblokkades loskomen en uiteindelijk oplossen.