Alles is een illusie

Alles is een illusie

Hoe het universum tegen je spreekt..

Het universum is een magische bron die te allen tijde met jou wil spreken, je verhalen wil vertellen een signaal wilt geven of een nieuwe richting opstuurt. Maar hoe maak je contact met het universum, hoe herken je de boodschappen van het universum? En hoe zorg je ervoor dat je het contact voor altijd blijft houden?

Wat is het universum?
Het universum is de bron van alle creatie. Het is het veld van alle dimensies en het potentieel aan alle energie, materie en realiteiten in de ruimte. Ook is het al het potentieel aan tijd-ruimte manifestaties. De inhoud van het tijd-ruimte spectrum bestaat uit:
Elektromagnetisme, heeft als inhoud: warmte, licht, energie en elektriciteit
Zwaartekracht
Sterke kracht (kracht die protonen samenhoudt in atomen)
Zwakke kracht (kracht die verantwoordelijk is voor de afbreuk van atoomkern en radioactiviteit.

Dit zijn de ingrediënten die op hun buurt weer trilling afgeven. De waarneming zorgt ervoor dat deze trillingen omgezet worden in deeltjes. Dit betekent dat je met je bewustzijn materie creëert. Het universum wordt ook wel God genoemd. Het is een hogere intelligentie die wij met ons driedimensionaal denken niet kunnen waarnemen, maar alleen conceptueel kunnen begrijpen. Je zou het kunnen zien als een spiritueel wonder dat constant in contact staat met ons mensen. Wij zijn een mini-universum binnen een macro-universum.

Wanneer spreekt het universum tegen je?
Het universum is constant in gesprek met jou. Het hele leven is een aaneenschakeling van conversaties die het universum met jou heeft. Je kunt het leven daarom ook zien als een spirituele reis. Op het moment dat je je bewust gaat worden van de signalen en gesprekken die het universum met jou voert, zul je merken dat het leven steeds makkelijker wordt. Je komt steeds meer in lijn met je hogere zelf oftewel met het universum. Vanaf dan kun je als een professioneel surfer ongemoeid over de golven van het leven surfen.

Hoe kan ik de hulp van het universum inschakelen?
Het universum is altijd bezig om jou signalen te geven en hulp te bieden zodat je verder kunt komen met je levensmissie. Als je een specifieke vraag hebt, dan kun je die altijd stellen. Stel je hebt het niet meer naar je zin op je werk en vindt het al langere tijd niet meer leuk. Een vraag kan dan bijvoorbeeld zijn: “Hoe vind ik mijn passie in mijn leven?”Of: “Wat vind ik echt leuk om te doen?” Je zult merken dat het universum je vervolgens op verschillende manieren antwoord geeft. Het is alleen belangrijk om te weten dat niets toevallig gebeurt en dat alles een reden heeft. Alles wat gebeurt, is een les of een boodschap van het universum om jou verder te helpen in het leven.

Het universum spreekt tegen je via mensen
Je hebt je vraag gesteld: “Wat vind ik nou echt leuk om te doen in het leven?” Een dag later ontmoet je een dame op straat waarmee je in gesprek raakt. Zij vertelt je dat ze yoga-opleidingen geeft, dat ze een lange periode daarvoor niet goed wist wat ze wilde maar sinds ze met yoga is begonnen alles voor haar positief is veranderd. Ze geeft je haar kaartje. Je kunt dit zien als toeval of gewoon een ontmoeting. Maar had je niet een vraag gesteld over je levensmissie? Deze dame heeft jou iets verteld over yoga-opleidingen die zij geeft. Het is dan in ieder geval de moeite waard om bijvoorbeeld eens een yoga-les te nemen, of er iets op een of andere manier mee te doen. Zo kunnen mensen dus op jouw pad komen die je iets vertellen wat direct met je levensvraag te maken heeft. Het kan ook zo zijn dat iemand je iets vertelt over een ervaring of plek waar zij is geweest. Dit kan ook direct een boodschap voor jou hebben. Je kunt het leven zien als een grote puzzel. Elke dag kom je weer een puzzelstukje tegen dat jou verder helpt om uiteindelijk de gehele puzzel af te maken.

Het universum spreekt tegen je via gebeurtenissen
Iedereen maakt het wel mee, leuke en minder leuke gebeurtenissen. Het kan zijn dat je ontslagen wordt, je partner vreemdgaat, je een nieuw aanbod krijgt in het buitenland of een nieuwe leuke potentiële partner ontmoet. Het zijn allemaal gebeurtenissen die jou verder kunnen helpen met jouw levensmissie op de aarde. Als je bijvoorbeeld wordt ontslagen zal je dit als vervelend kunnen ervaren. Je snapt het niet, je deed toch goed je best? Als je uitzoomt en er op macroniveau naar kijkt, zul je zien dat dit niet de plek meer was voor jou. Je moet verder, nieuwe uitdagingen aangaan, nieuwe kansen benutten. Dingen doen waarbij je je talenten echt kunt gebruiken en die meer in lijn zijn met jouw missie op de aarde. Als je er op deze manier naar leert kijken, kun je de situatie sneller accepteren en open staan voor nieuwe signalen van het universum.

Het universum spreekt tegen je via ziekte
Ziekte heeft altijd een diepere betekenis. Aan de oppervlakte kun je denken “o, het is maar hoofdpijn”, maar er is altijd een dieperliggende boodschap. In de meeste gevallen praat je lichaam eerst tegen je, daarna schreeuwt je lichaam tegen je en als je dan nog niet luistert, zal je lichaam blokkeren. Het is daarom van essentieel belang om er snel bij te zijn en goed na te gaan waar je klachten betrekking op hebben. Zo kan het bijvoorbeeld zijn dat regelmatig terugkerende hoofdpijn aangeeft dat je minder in je hoofd moet zitten maar meer in je lichaam. Dus minder computerwerk en meer lichaamsbewust werk zoals bijvoorbeeld yoga. Zo is iedere kwaal een bewust gesprek dat het universum met jou probeert te voeren. Luister ernaar en praat terug door je leven daarop af te stemmen.

Tot slot
Het universum kan altijd het beste tegen je spreken in stilte en als je daar volledig voor open staat en op afstemt. Je kunt het ook wel zien als je levensnavigatie. Op het moment dat je niet goed aangesloten bent op je navigatie, zal je merken dat je ziekte, ongeluk en moeilijkheden ervaart in het leven. Als je bepaalt om bewust aan te sluiten op je levensnavigatie zal je merken dat alles gemakkelijk en moeiteloos gaat stromen. Meditatie, stilte, natuurwandelingen en luisteren zijn goede manieren om in contact te staan met je navigatie. Hierdoor zal alles wat je wilt zich sneller gaan manifesteren en kun je met volle teugen genieten van al het moois wat het leven te bieden heeft.

One Response

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *