Myofascial Energetic Release MER


De Myofascial Energetic Release (MER) is een krachtige levensveranderende ervaring.


Je leert de kunst en wetenschap van een diep lichaamswerk, myofasciale afwikkeling, gewrichtsmobilisatie, emotionele ontlading en bewustzijn.

Het vermogen van diep lichaamswerk om acute en chronische pijn te verlichten, heeft het tot een onmisbaar hulpmiddel gemaakt bij de behandeling van wijdverbreide aandoeningen van het lichaam en om pijn te genezen.

De belangrijkste oorzaak van pijn en spanning in het lichaam is over contractie van de vijf soorten zacht weefsel: spier, fascia, huid, ligament en zenuwen. Deze chronische spanning blokkeert de circulatie, zuurstof en energie naar deze zachte en gevoelige weefsels.

Het samengetrokken weefsel drukt op pijnreceptoren en veroorzaakt 90 procent van de oceaan van chronische pijn waaraan de mensheid lijdt. In de MER-training leer je hoe je de oorzaak van chronische pijn kunt wegnemen door de overmatige samentrekking van zachte weefsels, met diep weefsel lichaamswerk en door de cliënt te informeren over de oorzaak van hun pijn.

Als we de diepere weke delen van het lichaam openen, komen we vastzittende energie tegen in de vorm van verkort, verhard weefsel. Je leert bekwame, gevoelige aanraking, we laten deze energieblokken los.

In de training leer je het natuurlijke vermogen van het lichaam voor zelfregulatie en genezing te activeren met Myofascial Unwinding en Trauma Healing. De cliënt ontdekt door het werk van de beoefenaar een nieuw bewustzijn van disfunctionele patronen en overtuigingen die de basis legden voor hun pijnlijke hachelijke situatie.

MER moet worden afgestemd op de behoeften van elk individu, hun specifieke klacht en de algehele conditie van hun fysieke, mentale en emotionele lichaam. We moeten de hele persoon behandelen. Er moet met veel factoren rekening worden gehouden en het lichaam van het individu moet de behandeling van begin tot eind begeleiden.

Het doel van MER is om pijn te verlichten en de functie te herstellen, zodat de persoon een volledig actief leven kan leiden.

Dit programma richt zich op het verkennen van de modaliteit van diep lichaamswerk als een helende kunst, en is bedoeld voor iedereen die een unieke combinatie van lichaamswerk technieken en leringen wil gebruiken als een manier om met mensen te werken.

De verbinding tussen de hersenen, emoties, lichaam en energie samenbrengen.

In de Myofascial Energetic Release Training leer je mensen te helpen met onverklaarbare lichamelijke pijn, rugpijn, nekpijn, kaakpijn, migraine, cervicale pijn, chronische pijn, fibromyalgie, schouderpijn, hoofdpijn, heuppijn, depressie, bekkenpijn.

Technieken om te leren in deze Myofascial Energetic Release Training:• Leer hoe somatisch-emotionele blokkades op te heffen en de balans tussen bekken en hartsverbinding te herstellen


• Ondersteunde oefeningen afkomstig van ayurvedische yogamassage


• Hoe spasmen van zacht weefsel door het lichaam en het hoofd te evalueren


• Hoe de chronische spierspasmen los te laten door diepe gevoelige aanraking, zodat de fascia de tijd krijgt om los te laten


• Je cliënt voorlichten over de oorzaak van hun houvast en pijn. Onderwijs is een krachtige bondgenoot bij het genezen van chronische pijn


• Myofasciale afwikkeling, een geavanceerde methode van bewegingseducatie die de natuurlijke wijsheid van het lichaam gebruikt om los te laten en te integreren


• Structurele, functionele en emotionele lichaam aflezing waarmee we de lichaam-geest van de cliënt evalueren


• Trauma genezing, door te werken met het gevoelde gevoel van het lichaam en door het natuurlijke vermogen van het lichaam te activeren om zelfregulerende en emotionele en psychologische trauma's los te laten


• Vaardigheden om te werken met emoties die ontstaan tijdens sessies


• Structurele carrosserie om het lichaam weer in balans te brengen


• Dagelijkse meditaties en meditatie door aanraking of aanraking als meditatie