Waarom is Trauma-heling zo belangrijk


Vroeg of laat barst de bom


Het is gemakkelijk om het erover eens te zijn dat een "slechte dag" anders is dan "trauma", en dat "trauma" een term is die gereserveerd is voor mensen die iets heel ongewoons hebben meegemaakt.

Persoonlijk trauma kan het gevolg zijn van een schok, zoals een ramp of een ongeluk, misbruik, problemen binnen een relatie, of negatieve interacties gerelateerd aan culturele, persoonlijke of gemeenschap identiteit. Het kan van buitenaf duidelijk zijn, of privé en geheim.

Trauma kan het gevolg zijn van één gebeurtenis of herhaalde, langdurige of chronische gebeurtenissen. Het kan zelfs het gevolg zijn van situaties die misschien niet eens "traumatisch" lijken, zoals schaamte. Daarom gebeurt er op de een of andere manier trauma met iedereen.

De impact ervan hangt zowel af van de omstandigheden van een gebeurtenis als de veerkracht van het zenuwstelsel van de persoon op het moment in kwestie. Soms zijn we beter in staat om te verwerken en vrij te geven, en soms zijn we dat niet.

Laten we eerlijk zijn. Meer dan zeven miljard mensen leven op aarde en ze ervaren ontelbare persoonlijke interacties, sociale en politieke omstandigheden en natuurlijke en wereldwijde gebeurtenissen elk jaar.

Ons vermogen om te functioneren in een steeds complexere wereld vereist nauwkeurig afgestemde lichamen, geesten en geesten - en in het proces van leven is trauma onvermijdelijk.

Onze wereld is een wereld met veel pijn en lijden op alle niveaus, fysiek, emotioneel, mentaal en spiritueel. Vrijwel iedereen heeft trauma’s opgelopen in zijn kindertijd, pubertijd of op volwassen leeftijd.

Vaak zijn die trauma’s diep weggestopt in het onderbewustzijn van waaruit zij hun destructieve werk doen. Want ook al ben je je als volwassene je niet meer bewust van die trauma’s ze beïnvloeden wel je gedrag, je gedachten, je levenshouding en je relatie tot het Spirituele Zelf of het Hoger Zelf.

Ik heb ervaren dat trauma’s de weg naar bevrijding enorm blokkeren. Energetisch moet je dat zo voorstellen: de pijn van de trauma’s en alles wat daar mee te maken heeft ligt als een soort van donkere sluier in en rondom je energieveld.

Deze vermoeidheid komt voort uit het onderbewustzijn, uit het onderdrukken van ladingen en emoties.

Ik ben gespecialiseerd in trauma-genezing en ik krijg regelmatig mensen in mijn praktijk met trauma's de zij zich totaal niet herinneren.

Ze weten wel dat er iets mis is en dat er veel dingen fout gaan in hun leven, zoals moeite met relaties, moeite om een baan te vinden, vaak ziek zijn, altijd moe zijn, zich regelmatig verdrietig, depressief , kwaad of machteloos voelen etc.

Als ik ze dan gaan behandelen stuit ik soms op hele ernstige trauma's, zoals bijvoorbeeld sexueel misbruik op zeer jonge leeftijd.