Lichaams Gerichte Therapie


Jouw lichaam is het boek voor genezing


Omdat je te lang al te veel ballen hoog moet houden, je het niet langer volhoudt om je steeds maar aan te passen? Zou je meer nee willen zeggen maar ben je bang daardoor kwijt te raken wat je hebt? Is verbinden lastig maar verlang je er zo naar? Voel je je verdrietig, boos, onzeker… Of zijn op dit moment de dingen die op je afkomen gewoon te groot?

De pijn is niet te groot, met jouw kracht kun je er doorheen. Het is tijd om te worden zoals je bedoeld bent te zijn, hoe moeilijk, hoe groot of hoe zwaar het nu misschien ook voelt. Het is tijd.

Je lijf vertelt het verhaal, alles wat je ervaren en gevoeld hebt vanaf het moment dat je er bent (conceptie / buik moeder), liggen opgeslagen in je lijf, in jouw emotioneel geheugen.

Je denken kan het geblokkeerd hebben, maar je lichaam zal altijd een vorm zoeken om het los te laten uit je lijf. Doe je het niet zelf, dan kun je dus allerlei klachten krijgen zoals hoofdpijn, spier spanning, eczeem, rugklachten, slapeloosheid, blessures en uiteindelijk ook burn out klachten omdat je lijf het niet langer volhoudt om te overleven.

Luisteren naar je lichaam is dus een van de belangrijkste dingen die je te doen hebt wanneer je terug wilt keren naar jouw ware ik, je eigen diepe kern. Die zit namelijk diep vanbinnen, waar ook de pijn zit.

Je zult dwars doorheen moeten om bij je kern uit te komen. Maar de pijn is niet te groot. In het werken aan jezelf ga je je kracht opnieuw voelen en (her) vinden zodat je kunt dragen wat er nodig is om bij je kern uit te komen.

Door deze te bekijken weet je namelijk hoe je omgaat met emoties, welke pijn er opgeslagen ligt in je lijf en welke oude patronen je zuivere ik in de weg zitten.

Je krijgt niet alleen inzicht en compassie voor jezelf, je weet ook wat je eraan kunt doen voor jezelf om weer te leven vanuit je hart, je ware zelf.

Je ontdekt dat je dagelijkse communicatie verschilt van wat je gezicht laat zien, waardoor je gaat begrijpen waarom er onrust is in je lijf, waardoor miscommunicaties of misschien zelfs wel ruzie met de mensen om je heen vandaan komen.

Het wordt je helder welke pijn er opgeruimd mag worden om je authentieke ik, die onder deze (overlevingsstrategieën) verborgen zit, weer terug te halen. Het is een heldere, eerlijke manier van kijken, zonder oordeel en met erkenning.

Diepgaand lichaamswerk stelt je in staat om de bron te ontdekken van je huidige problemen en contact te maken met het verlangen van je authentieke ik die altijd nog aanwezig is.

Je herkent en voelt je belemmerende oude besluiten. Je gaat door deze pijn heen en ruimt het op uit je lijf. Daardoor ontstaat er ruimte om vanuit je oorspronkelijk verlangen een nieuw besluit te nemen. Dit werkt meteen door in je dagelijks leven.

Het is een proces gericht op heling en verandering. Niet meer handelen op basis van keuzes uit het verleden, maar vanuit je eigen kracht, vanuit je authentieke ik.

Ben jij er klaar voor om een mooiere versie van jezelf te ontdekken?