Core Energetica Therapie


WAAROM LIJDEN, VERDRIET EN PIJN?


Onze goddelijke CORE (we vaak noemen het “ C in te voeren O f R echts E nergy”) is de opslagplaats van eindeloze vreugde, intuïtie en creativiteit. Het bevat wijsheid, geluk en het antwoord op alle vragen over onze groei en ontwikkeling. Het leven is één reis en goddelijke kwaliteit, die bestaat in onze KERN.

'Energy Blocks' worden gevormd. Dit zijn gestagneerde poelen van vitale substantie die zich ophopen in de defensieve perimeter en deze bepantseren in disfunctionele patronen die Wilhelm Reich karakterstructuren noemde.

We vinden onderwerping en afhankelijkheid als een pseudo-oplossing voor liefde, agressie en controle als verstoringen van macht, onthechting en terugtrekking als vervanging en karikaturen voor sereniteit.

Al die pseudo-oplossingen brengen vroeg of laat hun deel of verdriet en pijn met zich mee . Deze pijnen en gedragingen kunnen worden gezien en getransformeerd met behulp van Core Strokes.

WIL JE CONCREET LEREN EN ERVAREN HOE JE DEZE PIJNEN KUNT DOORBREKEN?

In deze Core Strokes training leer je:

• Hoe de afweer van het lichaam los te laten en het lichaam te integreren met geest en emoties

• Hoe laat je het lichaam een tempel van je geest en ziel zijn

• Hoe je de kracht van wat je verlangt diep in je kunt aanboren en hoe je vervullende ervaringen kunt creëren

• Hoe, als je op een spiritueel pad bent, te beseffen dat er een diep spiritueel aspect is aan "loslaten" op het fysieke vlak

• Hoe de persoon te helpen hyper / hypo-gespannen of verdikte fascia te begrijpen en te transformeren vanuit het perspectief van karakterstijl

• Hoe karakteristieke patronen en blokkades identificeren voor de vrije stroom van orgastische energie en hoe deze blokkades gerelateerd zijn aan lichaamstypes en persoonlijkheidstypes

• Hoe de oorsprong van deze energieblokken te identificeren en hoe ze op fysiek, energetisch en emotioneel niveau kunnen worden vrijgegeven door middel van hands-on lichaamswerk en met non-touch begeleiding van de cliënt

• Hoe je jezelf kunt bevrijden van oude, disfunctionele patronen en een volwassen, zelfbevestigend persoon kunt worden

• Hoe het lichaamswerk van Core Strokes te gebruiken om trauma vrij te maken en het genot te vergrotenCore Strokes-sessies helpen een persoon bewust te worden en verouderde overlevingspatronen los te laten in de vorm van 'muscular amoring' , dat deel uitmaakt van ons emotionele afweersysteem.

Spier Bepantsering kan worden gepalpeerd als spier hypertensie of hypotensie of kan ook worden waargenomen als bewegingsstoornis, emotionele rigiditeit, slecht of moeilijk contact met anderen, en problemen met "levendigheid".

Gezien het een chronisch, onbewust, onvrijwillig patroon van spier vernauwing is, zal je toch echt onverwerkt trauma moeten verwerken.

De methode werkt met het lichaam door beweging, ademhaling en persoonlijke interactie en onderzoekt zo blokkerende patronen in jezelf en in relatie tot de ander(en). Vooral de patronen die je ervan weerhouden te genieten en het leven ten volle te leven vanuit je eigen waarheid.