Biodanamic Therapy


Wat is bio-energetische therapie?


We weten dat emoties diep verbonden zijn met de fysieke vorm en weerspiegeld worden in het lichaam.

Het is een methode die je emoties, je karakter, je lichaamsuitdrukkingen en je spierstructuur verbindt om stijve of overbelaste delen van het lichaam vrij te maken. Hiermee kunt u de emoties en gevoelens die ziekte en energieblokkade veroorzaken, vrijmaken.

Ervaringen van lijden en stress in de loop van je leven manifesteren zich in je lichaam als spanning. Spanning is een vorm van energie, dus je lichaam heeft een energie-onbalans .

Het is gebaseerd op de best onderzochte modaliteiten in het veld, waaronder verschillende aspecten van somatische benaderingen; wetenschappelijk bewezen mindfulness- en diepe trance meditatie ; anatomie, massage en fysiotherapie; ademwerk; geluidstrillingen; emotionele vrijlating; en energie.


Welke ziekten kan het behandelen?

Bio-energetische therapie is bedoeld voor mensen die lijden aan angst, fobieën, obsessieve stoornissen, depressie, , trauma,stress, verlegenheid of onzekerheid.

De bio-energetische therapeut neemt alle psychische afweer, zoals schaamte en onderdrukking, die een persoon moest ontwikkelen om zijn integriteit eerder in zijn leven te beschermen, serieus.

De therapeut helpt de cliënt bij het identificeren en bezitten van de somatische blokkades en spanningen die deze psychische afweermiddelen op hun plaats houden, en helpt de persoon om hun unieke levenskracht te integreren, zodat ze een levendiger en authentieker leven kunnen leiden.

Het kan helpen bij chronische spanning of spierspasmen die verband houden met moeilijkheden bij het beheersen van emoties zoals woede of angst.

Uiteindelijk kan deze therapie erg nuttig zijn voor alle soorten somatisatie, waaronder fibromyalgie, rugpijn of stijve nek en schouders.

Het kan ook nuttig zijn bij het doorwerken van het verdriet veroorzaakt door het verlies van een familielid, een baan of een mislukt project, als je je gedesoriënteerd, verward of ongemotiveerd voelt.


Deze methode zal je helpen je verbinding met jezelf te herstellen en je levensplan te verduidelijken.

Principes van bio-energetische therapie

Het is gebaseerd op het concept dat elke beperking van je lichaamsbeweging het gevolg is van een emotionele blokkade veroorzaakt door een onopgelost conflict.

Het kan ook eventuele beperkingen aan uw natuurlijke ademhaling aanpakken die de vitaliteit van het lichaam verminderen.

Bewust aanraken, lichaamswerk en manipulatie van zacht weefsel - gericht op drukpunten, bindweefsel, spieren, gewrichten of zenuwen - voegen een dimensie toe aan somatisch werk waarmee een beoefenaar een andere persoon kan helpen bij de fysieke aspecten van trauma vrijgave.

Wanneer we aanraking toepassen op samengetrokken spieren in het lichaam, ondersteunen we een energiestroom naar gebieden die zijn afgesloten van hun eigen fysieke en energetische circulatie.

Een ondersteunende facilitator fungeert als een externe, veilige en deskundige bron voor een persoon, en zorgt ervoor dat hij of zij niet alleen is.

Door liefdevolle vriendelijkheid en een zorgzame aanraking helpt de facilitator de persoon om de aandacht van het ene deel van het lichaam naar het andere te verplaatsen, zodat energie kan verdwijnen.