Ayahuasca

Deze drank wordt al duizenden jaren ceremonieel gebruikt als medicijn voor lichaam en geest door de bevolking van het Amazonegebied. Ayahuasca heeft een sterk reinigende, helende en visionaire werking. Er wordt vaak gesproken over Madre Ayahuasca (Moeder Ayahuasca), omdat veel mensen de energie van Ayahuasca ervaren als een liefdevolle en vrouwelijke energie.

De werkzame stoffen van de ingrediënten zijn dimethyltryptamine (DMT, een lichaamseigen stof) en monoaminen-oxidase-enzymenremmer (een MAO-remmer).

Bij gebruik van Ayahuasca verandert je bewustzijnstoestand, waardoor je innerlijke waarneming heel sterk wordt. Je krijgt toegang tot diepere lagen van je bewustzijn, waardoor het mogelijk wordt om op een zeer intense manier te reflecteren op jezelf en op je leven tot nu toe. Dit gaat dieper dan de gemiddelde therapie, omdat zich tijdens je reis dingen kunnen openbaren, waar je niet bewust van was of kon zijn. Dat wat jij tot nu toe voor waarheid hebt aangenomen, kan zomaar heel anders blijken te zijn.

Ayahuasca is een medium om in contact te komen met andere ‘werelden’ en brengt je in staat om ook zelf te communiceren, er is dus sprake van interactie.

Hetgeen waar je mee communiceert, manifesteert zich in vormen, kleuren, patronen, entiteiten, werelden, energieën of combinaties hiervan.

Op het moment dat je Ayahuasca drinkt en de visuals ingaat, is het alsof er een poort open gaat. Je wordt meegenomen naar plaatsen die je nog nooit eerder bent tegen gekomen. Hier kun je een transformatieproces ondergaan wat tot stand komt op basis van de intentie die je voor de reis plant.

Een Ayahuasca reis kan op oneindig veel manieren tot uiting komen. Soms op een vooral emotionele manier, soms fysiek, soms mentaal en andere keren weer heel visionair waarbij je echt naar diverse plekken toe kan reizen.

Wil je deelnemen aan een Ayahuasca Ceremonie?